25.07.2011 20:38

Z ROKOVANIA NA CARGU

Dnes sa uskutočnilo rokovanie OC so zamestnávateľom s programom zameraným na postup optimalizácie, prémie za druhý a tretí štvrťrok a hospodárske výsledky za prvý polrok 2011. Keďže sa ospravedlnil pán podpredseda predstavenstva, celé rokovanie viedol riaditeľ odboru riadenia ľudských zdrojov Mgr. Imrich Sloboda. Na úvod stretnutia upozornil prítomných zástupcov na problém RD Fiľakovo. Zamestnanci, ktorí prešli k 1.7. 2011 od CARGA k ZSSK, si neprečítali nové pracovné zmluvy, ktoré pripravil v rozpore s dohodou ORĽZ ZSSK a zapracoval do nich nielen nižšie tarifné triedy, ale aj skúšobnú dobu.... Bohužiaľ, naši bývalí kolegovia tieto zmluvy bez prečítania podpísali a až po niekoľkých dňoch zistili, čo sa stalo. V tomto prípade je jasné, že VŠETCI zamestnanci, ktorí budú prechádzať od CARGA k ZSSK, by mali byť opatrní a pred podpisom by si vo vlastnom záujme mali prečítať, čo podpisujú!

V ďalšom bode bol zo strany zamestnávateľa predložený návrh počtu bodov na prémie. Zástupca OZŽ a zástupcovia OZZŽ vyjadrili k takto riešenému mzdovému vývoju nesúhlas (k nim sa pridali ostatné centrály). Dôvodom je i to, že postup ohrozuje záväzok zamestnávateľa v bode 31 KZ 2011 - MZDY,  dochádza k ďalšej strate motivácie a má to ďalší negatívny sociálny dopad na rodiny zamestnancov.

V tejto súvislosti predkladá OZZŽ riaditeľovi O 5 ZSSK CARGO dva listy. V jednom žiadame úpravu výšky bodov prémií s ohľadom na výborné hospodárske výsledky v prvom polroku 2011až na pôvodnú úroveň, to znamená zvýšiť počty bodov o 40 a ešte o ďalších 15 percent, ktoré teraz znížil zamestnávateľ pre tretí štvrťrok.

Druhý list - so žiadosťou o vyplatenie mimoriadnej odmeny ku dňu železničiarov tak, aby bol splnený záväzok KZ - udržať plánovanú úroveň priemernej mzdy minimálne vo výške roku 2010, ktorú nieje možné pri doposiaľ upravovanej výške prémií dosiahnuť.

V rámci rôzneho požadoval zástupca VSP o zabezpečenie informácie súvisiacej so zamýšľanou optimalizáciou, keďže sa nedarí získať tieto informácie od vedúceho VSP Ing. Bučka.   

Na otázky súvisiace so sociálnym fondom dostali OC jednoznačnú odpoveď. V súčasnosti sa zo SF vypláca podpora pri ťaživej sociálnej situácii. Peniaze na odmeny zamestnancom pripadajúce v roku 2011 na pracovné a životné výročia by mali byť doplatené do konca roka 2011.

—————

Späť


Novinky

19.05.2023 08:41

Ponuka zájazdu : Zámok v Laxenburgu s plavbou a čokoládovňa

Vážené kolegyne a kolegovia!   V rámci plánu činnosti na rok 2023 bola vybraná aj akcia: Zámok v...

Celý článok

—————

19.05.2023 08:35

Ponuka Bojnice 2023 (01.09.2023 - 03.09.2023)

Odborový zväz zamestnancov železníc pre svojich členov a všetkých železničiarov a rodinných...

Celý článok

—————

04.04.2023 10:18

Športový deň pri príležitosti MDD - SIP Strečno

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY a PRIATEĽOV od...

Celý článok

—————

04.06.2022 10:00

Športový deň pri príležitosti MDD

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY...

Celý článok

—————

Všetky články

—————


Odborový zväz zamestnancov železníc

19.02.2024 00:00

Ako postupovať pri darovaní vašich 2% pre OZZŽ

Vážené kolegyne, kolegovia, zamestnanci železníc a ich priatelia! Výbor OZZŽ sa na Vás Touto cestou obracia s prosbou o poskytnutie 2% Vašej dane pre náš Odborový zväz zamestnancov železníc. Vami poskytnutý príspevok použijeme na programové ciele roku 2024 . Veríme, že k tejto výzve...

Celý článok

—————