27.05.2011 09:49

OAVD

Vážené kolegyne a kolegovia, železničiari!

Nie je potrebné verejne odsudzovať postup štrajkového vvýboru OAVD. Proces, ktorý táto OC združená v ZOOvŽD nedotiahla do konca má hlbšie korene. Predovšetkým je to malá podpora vlastných členov, o ktorú sa mohla v tejto chvíli najťažšej skúšky oprieť. Práve tu bol veľký problém, lebo požiadavky, ktoré vedenie ŽSR prisľúbilo splniť boli viac menej rázu prevádzkového - kúrenie budov výpravcami, čistenie perónov, rušenie TH zamestnancov a ďalšie, ktoré zamestnávateľ skutočne mohol riešiť už predtým. Hlavný dôvod pripravovaného štrajku nebol zo strany OAVD tak jasne zadefinovaný, ako ho má zadefinovaná FS SR a ako je zadefinovaný aj na tejto stránke OZZŽ v liste pánovi Ministrovi.

Domnievam sa preto, že práve toto bol hlavný dôvod ich odstúpenia od štrajku, KTORÝ MAL BYŤ PREDOVŠETKÝM VYJADRENÍM NESPOKOJNOSTI S POSTUPOM REVITALIZÁCIE CELÉHO ŽELEZNIČNÉHO SEKTORA V ŽIADNOM PRÍPADE NEMAL BYŤ ZAMIERENÝ PRÁVE NA TIE POŹIADAVKY, KTORÉ VEDENIE ŽSR PRISĽÚBILO SPLNIŤ.

Štrajk mal pomôcť prebudiť verejnosť, oboznámiť verejnosť s problémami, ktoré dlhodobo neboli riešené a súčasné vedenie MDVRR SR iba sľubuje a predlžuje termíny riešení tak, aby všetky TRI firmy, to znamená ŽSR, CARGO i ZSSK dokončili prikazované prepúšťania, rušenia a obmedzenia, nikto nič proti tomu nevykoná a proces bude nezvratne dokončený. Tisíce železničiarov zostanú na ulici - prvých 1000 z nás už na ulicu odchádza...

Veríme, že HODINOVÝ štrajk, ktorý dnes FS uskutoční, otvorí všetkým oči. Je v tom naozaj KUS ODVAHY, ale v tejto chvíli je OSUD celej železnice IBA v RUKÁCH a ODVAHE členov Federácie.  Zásadový postoj vedenia FS je zárukou, že ich odstúpenie od štrajku je možné IBA V PRÍPADE RIEŠENIA SKUTOČNÝCH PROBLÉMOV SLOVENSKÝCH ŽELEZNÍC.

Predseda OZZŽ

—————

Späť


Novinky

19.05.2023 08:41

Ponuka zájazdu : Zámok v Laxenburgu s plavbou a čokoládovňa

Vážené kolegyne a kolegovia!   V rámci plánu činnosti na rok 2023 bola vybraná aj akcia: Zámok v...

Celý článok

—————

19.05.2023 08:35

Ponuka Bojnice 2023 (01.09.2023 - 03.09.2023)

Odborový zväz zamestnancov železníc pre svojich členov a všetkých železničiarov a rodinných...

Celý článok

—————

04.04.2023 10:18

Športový deň pri príležitosti MDD - SIP Strečno

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY a PRIATEĽOV od...

Celý článok

—————

04.06.2022 10:00

Športový deň pri príležitosti MDD

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY...

Celý článok

—————

Všetky články

—————


Odborový zväz zamestnancov železníc

19.02.2024 00:00

Ako postupovať pri darovaní vašich 2% pre OZZŽ

Vážené kolegyne, kolegovia, zamestnanci železníc a ich priatelia! Výbor OZZŽ sa na Vás Touto cestou obracia s prosbou o poskytnutie 2% Vašej dane pre náš Odborový zväz zamestnancov železníc. Vami poskytnutý príspevok použijeme na programové ciele roku 2024 . Veríme, že k tejto výzve...

Celý článok

—————