13.06.2011 13:07

PREČO SME TAKÍ....?

V celej Eirópe vyjadrujú občania svoje názory na nespravodlivosť, ktorá sa na nich pácha prostredníctvom politikov a štátnej mašinérie. Akékoľvek prejavy nespokojnosti na Slovensku sú demagogicky potláčané manipuláciou s verejnou mienkou prostredníctvom masmédií a tých, ktorí za "judášsky" groš alebo vlastnou nevedomosťou prikyvujú na všetko, čo ich obľúbený politik vyhlasuje a to i v prípade verejného klamstva.

Problémy, ktoré cítime MY železničiari, ktoré sa bytostne dotýkajú našich najbližších spolupracovníkov, sú zahmlievané vyhláseniami pani premiérky a pracovníkov ministerstiev, požiadavky OZZŽ o doriešení prepúšťaných zamestnancov železníc padajú do neznáma, ministerstvá dopravy, práce a sociálnych vecí i financií takticky mlčia, kríza, ktorá pretrváva sa nerieši a rovnako NIE JE politická vôľa riešiť problematiku ŽELEZNÍC, ZDRAVOTNÍCTVA, ŠKOLSTVA, CELÉHO SOCIÁLNEHO SYSTÉMU vrátane dôchodkov.

Masmédiá nás ohromujú všetkým pohromami, ktoré sa dejú vo svete, ale POHROMY, ktoré sa dejú tu a na OBČANOCH Slovenska, o tých sa nehovorí ani šeptom.

Na vine sú politici, ale veľkú časť viny máme VŠETCI Prečo? To vidíme napríklad u priateľov v Čechách. Tu napriek množstvu odborovýchz centrál, za SPOLOČNÝM cieľom idú VŠETCI. Rušenie dôchodkového piliera, zvýšenie vekovej hranice odchodu do dôchodku sú veci, ktoré sa bytostne dotýkajú VŠETKÝCH a preto odbory neváhali a vyhlásili 24 - hodinový výstražný štrajk na ŠTVRTOK 16. júna....

Rovnako u nás je situácia veľmi zlá. Návrh nového Zákonníka práce je likvidačný pre odbory a rovnako i pre zamestnancov. Rušenie tratí, obmedzovanie spojov na železnici, likvidácia oddelení v zdravotníckych zariadeniach a VYMYSLENÉ poplatky za všetko, čo sa dá vymyslieť, návrhy na zmenu odvodového systému zamestnanca, ktoré budú likvidačné pre sociálne poisťovne s dopadom na výšky všetkých terajších i budúcich dôchodkov - TOTO VŠETKO EŠTE SLOVÁKOV DOSTATOČNE nepripravilo na zmenu postoja. Stále iba nad pivom kritizujeme, vykrikujeme spoza okien ale OTVORENE sa nedokážeme postaviť a najmä presadiť svoj názor.

Beda nám, veľká beda - národ Slovenský! Za sladké reči sa dávame učičíkať. Otvorme už konečne oči a požadujme, aby Tí, ktorí dnešný stav ekonomiky Slovenska zapríčinili, vrátane tých, ktorí dovolili privatizáciu strategických štátnych podnikov, ktorí nehanebným KLAMSTVOM dávajú do privatizácie ZISKOVÉ teplárne (TRNAVA a ďalšie) a za odmenu likvidujú to, do čoho sme všetci spoločnými silami vložili peniaze - boli spravodlivo posúdení a odsúdení NA VRÁTENIE NEČISTO NADOBUDNUTÉHO MAJETKU.

Prestaňme na zbohatlíkov pozerať ako na vymyslené celebrity a vezmime si príklad OBČANOV ISLANDU o ktorom nám naše médiá ÚMYSELNE NIČ NEREFEROVALI.

Kliknite na vložený link::Hold Islandu aneb fakta o revoluci.doc (48,5 kB)

—————

Späť


Novinky

19.05.2023 08:41

Ponuka zájazdu : Zámok v Laxenburgu s plavbou a čokoládovňa

Vážené kolegyne a kolegovia!   V rámci plánu činnosti na rok 2023 bola vybraná aj akcia: Zámok v...

Celý článok

—————

19.05.2023 08:35

Ponuka Bojnice 2023 (01.09.2023 - 03.09.2023)

Odborový zväz zamestnancov železníc pre svojich členov a všetkých železničiarov a rodinných...

Celý článok

—————

04.04.2023 10:18

Športový deň pri príležitosti MDD - SIP Strečno

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY a PRIATEĽOV od...

Celý článok

—————

04.06.2022 10:00

Športový deň pri príležitosti MDD

Odborový Zväz Zamestnancov Železníc PRE  SVOJICH ČLENOV a VŠETKÝCH ŽELEZNIČIAROV,  ICH RODINY...

Celý článok

—————

Všetky články

—————


Odborový zväz zamestnancov železníc

19.02.2024 00:00

Ako postupovať pri darovaní vašich 2% pre OZZŽ

Vážené kolegyne, kolegovia, zamestnanci železníc a ich priatelia! Výbor OZZŽ sa na Vás Touto cestou obracia s prosbou o poskytnutie 2% Vašej dane pre náš Odborový zväz zamestnancov železníc. Vami poskytnutý príspevok použijeme na programové ciele roku 2024 . Veríme, že k tejto výzve...

Celý článok

—————